s Mellanöstern: Annan vill ta in världssamfundet

tisdag, juli 18, 2006

Annan vill ta in världssamfundet


I en presskonferens vill FNs generalsekreterare Kofi Annan att världssamfundet ska ta sitt ansvar och spelaen väsentlig roll i utvecklingen i Mellanöstern. Hmm, har man hört den tidigare?

Jag är så trött på "världssamfundet" och dess agerande. Vilken konflikt har "världssamfundet" utan efterfrågan själv blandat sig in i? Vilka är de äldsta och ihärdigaste konflikterna i modern tid? Jo, den mellan Israel och Palestina. Det vore synnerligen välkommet ifall världssamfundet skulle ignorera själva konflikten och inte "ta sitt ansvar" utan låta parterna klara sig själva. I dagens läge behöver ingen av parterna ta initiativ till en fredsförhandling. De vet att "värlssamfundet" kommer att locka dig dit med sötsaker. Så ska det inte vara. Parterna måste själva känna att de tjänar på en fred.

Igen. Parterna måste själva tjäna på en fred. Det är hög tid att omvärlden uppvisar den trötthet den visar gentemot afrikanska stater som igen och igen kräver bistånd i tid och otid. Låt dem klara sig själva. Då skulle man se regeringar som faktiskt ser en chans att tjäna pengar på en fred och därmed krossa de fascistiska islamisterna.