s Mellanöstern: Antiamerikanism igen

söndag, mars 25, 2007

Antiamerikanism igen

Bloggen LOKE - Kultur & Politik anklagar mig för att ljuga när jag påstår att de flesta terrorattentaten i Irak riktas mot civila offer och det hänvisas till några "undersökningar". Var nu så vänlig och visa mig dessa undersökningar! Om de finns.

Vad bloggförfattaren i själva verket gör, vilket är min ursprungliga poäng, är att fabricera påståenden som grundar sig på ett missförtroende mot USA och den västliga demokratin. Antiamerikanism igen.

Etiketter: , , , , ,

5 Comments:

Blogger L. O. K. Ejnermark said...

Enligt New York Times är endast 10 % av attentaten riktade mot civila mål. Enligt annan källa som jag tyvärr inte kommer ihåg nu är siffrorna ännu lägre.
Så ja, att påstå att de flesta attentaten riktas mot civila mål är att föra med osanning.

18:37  
Blogger Johan Våglund said...

Så om vi antar att endast 10% av terrorattentaten riktas mot civila mål betyder det att den dagliga skörden på 2-3 bombdåd mot olika civila platser endast utgör en bråkdel ty bakom rapporteringen sker dagligen 20-30 attentat mot militära mål. Tror du själv på det? Det är klart, räknar man de inhemska polisrekryterna som militära mål förändras det en aning, inte ner mot 10% men dock en aning. Det är däremot ojust, polismakten är en civil instans, inte militär.

20:46  
Blogger Johan Våglund said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

20:46  
Blogger L. O. K. Ejnermark said...

Undersökningen i New York Times visade att 70 % av attentaten riktades mot USA-ledda styrkor, 20 % mot de irakiska säkerhetsstyrkorna och därefter 10 % mot civila.

Vad du personligen tror på ser jag inte relevant till de faktiska undersökningar man gjort i fallet. Jag väljer att hellre tro på New York Times än liberal som bygger påståenden på sina högst personliga ideologiska reflektioner.

00:04  
Blogger Johan Våglund said...

Återigen, ge mig undersökningen.

Varje vecka dör ett hundratal civila i terroratacker i Irak. Ändå menar DU, inte NY-Times för något sådant har du inte visat, att det bara är en tiondel av antalet militärer som dött i terrorattacker? Hur får du matematiken att gå ihop? På bara en månad skulle alltså fler militärers liv slockna än som jänkarna har förlorat i hela kriget.

Varje undersökning som görs måste hänga ihop med källkritik. Med statistik kan man bevisa allt och räknar man småpojkars stenkastning som terrorism jämförbart med en lastbil full av sprängdeg så kan siffrorna se ut som du beskriver dem. Däremot ska man vara uppmärksam mot sådana tendensiösa rapporter ty de skapas ofta i syfte att visa att militären behöver mer resurser för att ta itu med alla terrorister. Inte för att bäst beskriva någon form av verklighet. Det är absurt att tro att varje lastbil som sprängs på en marknad eller pilgrimstråk har försigåtts av 9 andra mot militära mål.

07:58  

Skicka en kommentar

<< Home